SZC logo

Déli Agrárszakképzési Cetrum

OM kód: 036410/025 | 6000 Kecskemét, Szent Imre utca 9.

Intézmény logo

Déli ASzC Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • CLASSROOM
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Bemutatkozás

Bemutatkozás

A Déli ASzC Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola több mint kilencven éves múltra tekint vissza. 1929-ben kezdődött meg Kecskemét Kisfái településrészén a kertészeti oktatás és több mint 25 éves hagyománya van a Kocsis Pál iskolában a környezetvédelmi oktatásnak. Az iskola névadója Kocsis Pál Kossuth-díjas szőlőnemesítő.

Ötéves, érettségi és szakmai végzettséget is biztosító technikumi és hároméves szakképző osztályokba várjuk a tanulókat.

A Kertésztechnikus szakmára jelentkezők Dísznövénytermesztő-virágkötő, Parképítő-fenntartó, Zöldségtermesztő, Gyümölcstermesztő és Gyógynövénytermesztő szakmairányok közül választhatnak.

A Környezetvédelmi technikus szakmán belül Környezetvédelem, Természetvédelem, Hulladékhasznosítás és feldolgozás, illetve Környezetvédelmi igazgatás szakmairányokon tanulhatnak a diákok.

A hároméves Kertész szakképzésre jelentkező tanulók a szabadföldi és a termesztőberendezésekben folytatott kertészeti termelés fortélyait sajátítják el.  A szakmai vizsgát követően két év alatt készülhetnek fel a diákok az érettségire.

Az elméleti tanórák és a laboratóriumi gyakorlatok helyszíne elsősorban a városközponthoz közel elhelyezkedő Szent Imre utca 9. szám alatti épület, az egykori gyermekotthon vagy pedagógus-árvaház. A műemlék jellegű épület 1985 óta ad otthont a Kocsis Pál iskolának. Az épület nevezetessége a festett kazettás mennyezetű, székely kapuval ékesített díszterem.

A gyakorlati oktatás a Városföld irányában, a Mercedes-gyár szomszédságában lévő tankertészetben valósul meg ahol műhelyek, üvegházak, valamint fűtött és fűtetlen fóliaházak találhatók.

Az intézmény elsők között nyerte el Kecskeméten az „Ökoiskola” címet. Az iskola diákjai nem csak szakmának tekintik a környezet védelmét, hanem a mindennapokba is beépítik az elsajátított ismereteket.

Az iskola négy öltözővel, szertárakkal, konditeremmel rendelkező tornacsarnokában kiváló lehetőségek vannak a sportolásra és a mindennapos testnevelésre.

Az iskola diákjai aktív részesei a város életének. Rendszeresen részt vesznek a városi rendezvényeken és sokat tesznek a helyi környezet védelméért.

A Kocsis Pál iskola oktatói mindig ügyeltek arra, hogy a tanuló legyen a középpontban. A diákok versenyeredményei és a sikeres szakmai vizsgák is bizonyítják az oktatás eredményességét.

 

Bemutatkozás

Partnereink

 • Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
 • Déli Agrárszakképzési Centrum
 • Agrás Vizsgaközpont
 • Herman Ottó Intézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság
SZC logo

Déli Agrárszakképzési Cetrum


  • Intézmény logo
  • Déli ASzC Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola

   6000 Kecskemét, Szent Imre utca 9.

  • Telefon: +36-76/487-211

   E-mail: suli.kocsis@gmail.com

   OM azonosító: 036410/025

   Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2022/000265


  2023Déli ASzC Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola